På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LÄKEMEDEL
BAYER OCH J&J FÖRLIKAR XARELTO-FALL FÖR 775 MLN USD (Direkt)

2019-03-25 15:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolagen Bayer och Johnson & Johnsons dotterbolag Janssen, som tillsammans utvecklade det blodförtunnande preparatet Xarelto, har nått förlikning i ett fall med över 25.000 stämningar i USA.

Det skriver Bayer i ett pressmeddelande.

Bolagen kommer dela på kostnaderna för skadestånden, men vidhåller fortfarande att anklagelserna som riktats mot Xarelto är grundlösa, skriver Bayer.

Enligt stämningarna varnade inte läkemedelsbolagen för att medicinen kunde orsaka interna blödningar. Läkemedlet ges till patienter för att motverka risk för blodproppar resulterade av förmaksflimmer.

Läkemedlet blev en storsäljare och 2016 var Xarelto Bayser bästsäljare med 2,9 miljarder euro i intäkter. Johnson & Johnson rapporterade 2,2 miljarder dollar i intäkter från preparatet, som godkändes av amerikanska läkemedelsverket FDA 2011. Processerna mot bolagen startade 2015.Bayer AG - I dag

{point.key}

Johnson & Johnson - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -