POLITIK
KAN SAMTALA MED ALLA, INGA NYA BLOCK - KRISTERSSON (M) (Direkt)

2019-03-22 16:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Moderaterna kan samtala med alla partier i riksdagen, men vi bildar inga nya block.

Det skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på Facebook på fredagen.

"Moderaterna kommer inte avstå från att driva vår politik i rädsla för att 'fel' partier röstar för den. Vi ska inte ha några påhittade samtalsförbud med demokratiskt valda politiker i svenska politiska församlingar. Där har Ebba Busch Thor helt rätt", skriver han.

Enligt partiledaren ska Moderaterna "agera schysst och respektfullt mot alla, mot såväl partivänner som meningsmotståndare".

"I riksdagen pratar vi om politiska sakfrågor för att få igenom vår politik med alla partier inom ramen för utskottens arbete, liksom i parlamentariska utredningar och beredningar", skriver han.

Enligt Kristersson kommer Moderaterna inte att "bidra till att dansen runt Sverigedemokraterna fortsätter".

Han skriver att politik handlar om "grundläggande värderingar och om att forma en politik som leder Sverige i rätt riktning". Moderaterna kommer framöver att utveckla och driva sin egen politik.

"Vi kommer alltid vara beredda att axla regeringsansvaret. Vi kommer inte att ge Socialdemokraterna veto över en borgerlig regeringsbildning, eller villkora vår vilja att regera med att 'rätt' partier stödjer oss. Moderaterna kommer i varje läge arbeta för att Sverige ska få en borgerlig regering som driver borgerlig politik. Det är vårt löfte till alla borgerliga väljare", enligt partiledaren.

Kristersson upprepar att Moderaterna inte kommer att bli del av något nytt "nationalkonservativt block" i svensk politik eller bilda regering med Sverigedemokraterna.

"Av den enkla anledningen att våra grundläggande värderingar inte finns där. Och därför tänker vi inte heller särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna. Men vi kommer alltid att respektera alla väljare och alla demokratiskt valda partier - både före valdagen och efter."

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -