JPM Latin America Equity A USD
JPM Latin America Equity föll men slog index, lyfter fram Mercadolibre och Localiza (Finwire)

2019-03-22 16:15
JPM Latin America Equity A USD sjönk 2,5 procent under årets andra månad vilket var bättre än jämförelseindex som föll 3,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktieval bidrog positivt till avkastningen medan tillgångsallokeringen var negativ.

Innehavet i argentinska e-handelsbolaget Mercadolibre hade en bra utveckling efter positiva kvartalssiffror. Ett annat innehav som lyfts fram i positiva ordalag är biluthyrningsbolaget Localiza.

Fondens undervikt inom materialsektorn var en hämsko på utvecklingen. Inom samma sektor var fonden underviktad mot Vale tyngde utvecklingen. Aktien steg på järnmalmspriser som steg, samtidigt som efterfrågan ökade.

I den negativa vågskålen märks innehavet i det brasilianska resebolaget CVC. Rapporten var en blandad kompott då tillväxten inom top-line var positivt medan marginalerna föll på ökade marknadsföringskostnader. Förvaltarna vidhålelr dock den positiva inställningen till innehavet då det kan dra nytt av en uppgång för den brasilianska ekonomin.

Under månaden sålde fonden sin position i Fleury inom hälsovårdssektorn. Fonden tog återigen en post i det braslianska bryggeriet Ambev.

I en framåtblick skriver förvaltarna att det finns utrymme för mer uppsida inom emerging markets givet positiva nyheter inom handelsbråket mellan USA och Kina. Positivt är även trenden mot en större flexibilitet inom den amerikanska penningpolitiken.

Värderingarna ligger nära 10 procent under det historiska genomsnittet vilket ses som ett bra tillfälle för långsiktiga investerare att ta en position på marknaden.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM Latin America Equi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -