JPM China A (acc) USD
JPM China A (acc) USD slog index rejält i februari, lyfter fram iQiyi och Weibo i stark tekniksektor (Finwire)

2019-03-22 16:16
JPM China A (acc) USD ökade 7,9 procent under februari vilket var 4,2 procentenheter bättre än index under samma period. Fonden överpresterade index både på grund av enskilda aktieval och sektorallokering. Det framgår av en månadsrapport.

Tekniksektorn var den största bidragande orsaken till överavkastningen, så väl inom internetrelaterat, som hård- och mjukvara.

BOE Technology och Luxchare Precision som tillverkar komponenter till smartphones gynnades av utsikter inom makro och efterfrågan som var mindre bearish.

Innehav relaterat till internet betalade sig också. Sektorn bedöms ha bottnat och förvaltarna räknar med högre avkastning och stigande förväntningar på fundamenta.

Innehav som iQiyi och Weibo märks bland de portföljbolag som gick bäst under månaden.

Även innehav inom mjukvara hade en positivt utveckling. I månadsrapporten nämns Beijing Thunisoft och Kingdee International.

Därtill hade aktieval inom hälsovård en bra utveckling.

Fastighetsutvecklare föll på svag försäljning. Innehav som var negativt för avkastningen var Country Garden, China Vanke och COLI. Förvaltarna tillägger dock att dessa aktier är de som de föredrar inom sektorn och som är positionerade för att ta marknadsandelar.

Andra bolag i den negativa vågskålen var en nollvikt i China Life och Yum China som slog resultatförväntningarna i det fjärde kvartalet. Den jämförbara försäljningen och marginalerna steg för bolaget.

I framtidsutsikterna skriver förvaltarna att det har varit en kraftig svängning från översålda nivåer i den panikartade investerarmiljön i slutet av fjolåret. Den genomsnittliga värderingen ger fortsatt stöd till aktier och det märks motståndskraftig konsumtion och en stödjande policymiljö.

Att MSCI fyrdubblat vikterna inom kinesiska A-aktier borde ge stöd till det positiva sentimentet.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM China A (acc) USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -