DETALJHANDEL
DEBENHAMS RASADE 62%, ÄGARNA KAN FÖRLORA ALLT (Direkt)

2019-03-22 11:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska butikskedjan Debenhams aktie rasade 62 procent i London under fredagsförmiddagen efter att bolaget varslat ägarna att man påbörjat samtyckesprocess gällande ett nytt nödlån på upp till 200 miljoner pund för att möjliggöra omstrukturering av bolaget.

Vissa av de strukturåtgärder som står till buds för bolaget skulle kunna resultera i att bolagets investerare förlorar hela värdet av aktierna, skriver Bloomberg.

Bolaget ansöker också om tillstånd att söka interna kreditarrangemang för att täcka upp för existerande skuldsättning och om att ansöka om anstånd med betalningar.

Butikskedjan har dragits in i en dragkamp mellan ett antal hedgefonder och dess största aktieägare Sports Direct. Båda parterna har erbjudit sig att bidra med upp 150 miljoner pund för att hålla bolaget flytande. Debenhams skulder uppgår dock till 560 miljoner pund, enligt Bloomberg.

Under fredagsförmiddagen har också sportmodekedjan Sports Direct erbjudit sig att köpa Debenhams danska verksamhet under varumärket Magasin du Nord.

Sports Direct ägare har kallat aktieägarna i Debenhams till en extra votering "snarast möjligt" om att avsätta samtliga styrelsemedlemmar förutom finanschefen. Samtidigt driver flera av de andra ägarna egna kampanjer om hur man anser att bolagets omstrukturering ska gå till.

Strax efter klockan 11, en knapp timme efter att nödlånsbegäran offentliggjorts, hade Debenhams ras lindrats till minus 30 procent för dagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -