Allianz Global High Yield AT H2 SEK
Allianz Global High Yield undepresterade marknadssegmentet som helhet, tyngdes av CCC-innehav (Finwire)

2019-03-22 16:10
Allianz Global High Yield steg i februari, strax under marknadssegmentet som helhet. Det framgår av en månadsrapport.

Marknaden för risktillgångar fortsatte att vara positiv i februari, en förlängning av januari månads rally. Under månaden har det varit optimismen växt om framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Detta samtidigt om det kom duvaktig retorik från Feds sida vilket minskade oron om en nedsida för den globala tillväxten. I slutet av månaden låg oljepriset 30 procent högre än i december. Med detta som stöd steg avkastningen inom high yield under månaden.

Fondens undervikt inom beta var negativt i samband med börsuppgången. CCC-innehav och lägre klassade innehav kostade 10 punkter. Detta medan övervikten inom B-ratade innehav jämfört med en stark undervikt inom BB bara var något negativt givet den tidigare starka utvecklingen.

Fonden gynnades av viktningen mot risk i euro. De 15 bästa innehaven som stod för sju procent av värdet gav 40 punkter i överavkastning medan de 15 sämsta innehaven stod för 4 procent av värdet och kostade 28 punkter i relativ utveckling.

Under månaden har fonden ökat sin exponering inom energi och teknik, samtidigt som övervikten inom allmännytto-bolag och försäkring minskades. Fonden låg fortsatt underviktad i utgivningar som skett i dollar jämfört med en övervikt inom euro och brittiska pund.

Förvaltarna räknar med en positiv avkastning för high yield-segmentet under året givet positiva fundamenta.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -