På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

THQ
METRO EXODUS SÅLT BÄTTRE PÅ EPIC ÄN LAST LIGHT PÅ STEAM (Direkt)

2019-03-21 11:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) THQ-ägda spelförläggaren Deep Silvers beslut att sälja den digitala pc-versionen av Metro Exodus exklusivt på den nystartade plattformen Epic Games Store verkar inte ha hämmat försäljningen. Enligt vad Epic Games uppgav på den pågående gamingmässan GDC på onsdagskvällen svensk tid har Metro Exodus sålts i två och en halv gånger fler exemplar än vad dess föregångare Metro: Last Light gjorde under samma tidsperiod på den digitala plattformen Steam.

Metro Exodus har utvecklats av 4A Games och Deep Silver, som har en långsiktig exklusiv licens av författaren av bokserien, är förläggare och har investerat i utvecklingen av spelet. Metro Exodus lanserades på PC, PS4 och Xbox One den 15 februari i år.

Till försäljningen på Epic Games Store ska även adderas den försäljning som trots allt gjordes via Steam efter som Metro Exodus fram till och med den 28 januari gick att förbeställa på Steam.

Hur försäljningen gått för Metro Exodus på Epic Games Store är dock inte fullt jämförbar med när Metro: Last Light lanserades 2013. Dels har antalet pc-spelande köpare ökat rejält, dels rör det sig om ett annat spel som i sig kan tilldra sig större intresse än sin föregångare, påpekar PC Gamer i en kommentar.

Intäktsfördelningsmodellen har fått många i branschen att se Epic Games Stores som en verklig utmanare till Steam. Steam tar 30 procent av intäkterna och om ett spel säljer riktigt bra kan den avgiften komma ner till som lägst 20 procent. Epic å sin sida tar en avgift på 12 procent.

Dessutom, om ett spel är utvecklat på Epics spelmotor Unreal Engine 4, så betalar utvecklaren en avgift till Epic (cirka 5%). Denna avgift läggs ovanpå Steams avgift om spelet säljs där, men om ett spel säljs på Epic Games Store står Epic för avgiften.Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -