AT&T
Huawei gör det svårt för europeiska operatörer att byta leverantör enligt AT&T:s vd (Finwire)

2019-03-21 08:51
Kinesiska Huawei har gjort det väldigt svårt för europeiska telekomoperatörer att dumpa bolaget när man bygger ut 5G-infrastrukturen. Det uppgav AT&T:s vd Randall Stephenson i ett tal, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Randall Stephenson är det svårt för europeiska motparter att bli kvitt Huawei om man har använt sig av bolagets 4G-teknik.

”Huawei tillåter inte interoperabilitet för 5G vilket betyder att om du har 4G är du fast med Huawei för 5G”, sade Randall Stephenson.

Under talet sade Randall Stephenson att främsta oroskällan med Huawei inte är att Peking kan komma att smyglyssna på konversationer. Istället handlar det om att 5G-infrastrukturen inom ett årtionde väntas driva amerikanska fabriker, raffinaderier och hjälpa till att utveckla autonoma bilar.

”Om så mycket av infrastrukturen knyts till detta vill man vara försiktig kring vilket det underliggande företaget bakom tekniken är. Självfallet måste vi vara det”, sade Randall Stephenson.

I USA, som blockerat Huawei, planerar telekomoperatörer att bygga ut 5G med hjälp av de nordiska telekomjättarna Ericsson och Nokia.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

AT&T - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -