Ålandsbanken Norden
Ålandsbanken Norden steg 4,5 procent i februari, har minskat innehavet i Swedbank rejält (Finwire)

2019-03-18 16:20
Ålandsbanken Norden steg 4,5 procent i februari, vilket medför att fonden är upp 4,8 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

De främsta bidragsgivarna under perioden var Novo Nordisk, Hexagon och DNB. På minussidan märktes framförallt Swedbank.

"Vi minskade innehavet i Swedbank rejält efter medieuppgifterna och lyckades sälja större delen av positionen på nivåer som är väsentligt högre än nuvarande kursnivå", berättar fondens förvaltningsteam.

Man avyttrade också innehavet i DSV efter en mycket god kursutveckling på kort tid. Innehavet i Tieto såldes då man ser bättre potential i andra investeringar på medellång sikt.

Bland nya innehav märks Industrivärden, där substansrabatten ökat markant under de senaste månaderna och nu ligger 6-7 procent över de nivåer förvaltarteamet ser som långsiktigt motiverade.

Fonden investerade också i danska ISS som bedöms visa tecken på stigande lönsamhet efter några kvartal av omstrukturering samt Sobi, där man bedömer att värderingen mer än väl reflekterar ett ökat konkurrenstryck inom preparat för blödarsjuka.

De största innehaven per utgången av månaden var Novo Nordisk, Investor och Volvo med portföljvikterna 8,7, 7,8 respektive 4,6 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Ålandsbanken Norden Ak... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -