Ålandsbanken Global Aktie B
Ålandsbanken Global Aktie steg 4,8 procent i februari, god avkastning bland europeiska innehav (Finwire)

2019-03-18 16:04
Ålandsbanken Global Aktie B steg 4,8 procent i februari, i linje med sitt jämförelseindex. Det medför att fonden är upp 15,3 procent sedan årsskiftet, enligt en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i februari färdigställde man de ändringar som de hade planerat för gällande fondens aktieval i USA och Europa.

"Geografiskt sett gjorde vi inga större ändringar. Aktieinvesteringarna i USA och Europa och på tillväxtmarknaderna var överviktade. Investeringarna i Japan låg på en lägre nivå än jämförelseindexet. Största delen av aktieinvesteringarna har gjorts på aktiemarknaderna i västländerna, nämligen USA och Europa", berättar fondens förvaltningsteam.

Fonden utvecklades positivt under månaden. Fondens aktieinvesteringar i Europa gav en mycket absolut avkastning i förhållande till den allmänna utvecklingen i Europa. Aktieinvesteringarna i USA gav en aning lägre avkastning än marknaden.

På bolagsnivå tyngde övervikterna i Activision, CVS Health och Amazon och ökade skillnaden till fördel för jämförelseindexet. Till de bästa valen på bolagsnivå hörde övervikterna på Danaher, Microsoft och Palo Alto Networks.

De största innehaven per utgången av månaden var iShares Core MSCI, Nyf-ICE Futures och MSCI Emerging Markets ETF med portföljvikterna 5,5, 3,8 respektive 3,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Ålandsbanken Global Ak... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -