Carnegie Strategifond
Carnegie Strategifond steg 3 procent i februari, beslutet i december att höja aktieandelen har varit gynnsamt (Finwire)

2019-03-14 14:17
Carnegie Strategifond ökade 3 procent i februari, vilket medför att fonden är upp 8,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren John Strömgren skriver i en kommentar att den allmänna bilden från bolagens rapporter för det fjärde kvartalet 2018 är att efterfrågan ändå fortsatte att vara god och att någon påtaglig försämring av konjunkturella skäl inte är att vänta i det korta perspektivet.

"Dock kan det konstateras att konjunktursignalerna i Europa är rätt blandade, medan det ser stabilare ut i USA".

Valet att öka aktieandelen från 50 till 60 procent i december har såhär långt visat sig vara ett lyckat drag, även om obligationsportföljen också bidragit till avkastningen.

Ett nytt innehav i fonden är Kinnevik. En svag utveckling för Zalando-aktien under en tid och förändringar i styrelsesammansättningen har påverkat aktien negativt, vilket resulterat i en rabatt om drygt 20 procent mot de underliggande tillgångarna.

I övrigt har fonden ökat innehaven i SKF, Epiroc och AtriumLjungberg, medan innehaven i Bonava, Platzer, Nyfosa och Essity har minskats.

De största aktieinnehaven i portföljen per utgången av perioden var Investor, Volvo och Holmen med portföljvikterna 9,3, 4,2 respektive 4,1 procent.

De största emittenterna på räntesidan var SBB, B2 Holding och Akelius med portföljvikter på strax över 2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Strategifond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -