Carnegie Småbolagsfond
Carnegie Småbolagsfond steg 3,3 procent i februari (Finwire)

2019-03-14 12:25
Carnegie Småbolagsfond utvecklades positivt i februari med en uppgång om 3,3 procent, vilket medför att fonden är upp 9,4 procent hittills i år. Således har fonden nästan tagit igen fjolårets tapp. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Viktor Henriksson skriver i en kommentar att fondens innehav avslutade 2018 på ett tillfredsställande sätt.

En ljuspunkt var Dometic med en upplevt stark kvartalsrapport.

"Dometic avslutade 2018 klart bättre än analytikernas förväntningar. Att försäljningen av husbilar, dit en stor del av Dometics försäljning går, minskat under andra halvåret 2018 i Nordamerika är vid det här laget allmänt känt och sedan länge väl diskonterat i Dometics aktiekurs", förklarar förvaltaren.

Förvaltarteamet bedömer att den stora andelen eftermarknadsförsäljning inte reflekteras i Dometics värdering. Denna försäljning bedöms både vara stabilt växande och mycket lönsam.

Trots den kraftiga kursuppgången ses aktien som fortsatt attraktivt värderad, mot bakgrund av en upplevt överdrivet svag kursutveckling under slutet av 2018.

På minussidan för fondens del märktes fastighetsbolaget AtriumLjungberg med en kvartalsrapport som var något under analytikernas förväntan.

"Först och främst är det inte riktigt relevant att värdera ett fastighetsbolag baserat på ett enskilt kvartals resultat. Det finns så många faktorer som kortsiktigt kan påverka lönsamheten ett enskilt kvartal som egentligen inte påverkar fastigheternas värde", kommenterar förvaltaren och fortsätter:

"Bolaget har en mycket attraktiv projektportfölj i framför allt Slussenområdet, Nacka samt i Hagastaden. Med en substansrabatt om 15 procent till det senast redovisade substansvärdet ser vi en fortsatt god potential i aktien".

De största innehaven per utgången av månaden var AtriumLjungberg, Scandi Standard och Nordic Waterproofing med portföljvikterna 9,3, 6,3 respektive 5,9 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -