Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv
Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv ökade 1,2 procent i februari, diskrepans mellan reala ekonomin och börsen (Finwire)

2019-03-08 15:04
Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv ökade 1,2 procent i februari, vilket medför att fonden är upp 5,2 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att aktieportföljen gav det i särklass största bidraget, lett av lågvolatila aktier.

Obligationer och guld gav också positiva bidrag men detta var framförallt en effekt av kronförsvagningen, berättar fondens förvaltningsteam.

Saxxum Aktiv minskade aktieexponeringen successivt under hela månaden och ökade likvida medel. Fonden sålde även av de sista innehaven av obligationer i tillväxtmarknader i lokal valuta.

Inför framtiden bedömer förvaltarteamet att det är väldigt lite som har förändrats sedan förra månaden.

"Enda skillnaden är egentligen att diskrepansen mellan utvecklingen för den reala ekonomin och börsen blivit än mer extrem".

Förutom en svagare global konjunktur upplevs situationen i Kina extra bekymmersam med brist på dollar i systemet. Risken är att en devalvering av yuanen kan komma att bli den enda utvägen.

De största innehaven per utgången av månaden var Lyxor ETF 10y, Lyxor Global Q Income ETF och iShares MSCI. Portföljvikterna för dessa innehav var 18, 16,8 respektive 12,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Saxxum Ak... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -