Pareto Global Corporate Bond
Pareto Global Corporate Bond steg 0,3 procent i februari, ser bäst riskjusterad avkastning inom medelrisksegmentet (Finwire)

2019-03-07 12:14
Räntefonden Pareto Global Corporate Bond steg med 0,3 procent i februari, vilket medför att fonden är upp 1,8 procent i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna Stefan Ericson och Mathias Lundmark skriver i en kommentar att långräntorna har legat relativt still i de större marknaderna, och tidigare självklara ränteökningar ser inte lika självklara ut längre.

Fonden har fortsatt sitt fokus mot medelrisksegmentet. Det är förvaltarnas uppfattning att segmentet erbjuder bäst avkastning i relation till risken.

"Kontant avkastning kommer bli viktigare än någonsin framöver, och med stora delar av räntemarknaden på minus eller under inflation så tror vi en allokering mot globala företagskrediter kommer vara attraktiv under lång tid", kommenterar förvaltarna.

Precis som nedgången i slutet på 2018 blev kraftig anses återhämtningen vara extrem på andra hållet just nu.

"Vi välkomnar en normalisering i marknaden, men om riskaptiten fortsätter vara ”on/off”, så är fonden väl positionerad", berättar Ericson och Lundmark.

Fonden har medverkat i februari i Commscape på nyemissionsmarknaden. Här i Norden köpte man Nobina och Stora Enso.

På andrahandsmarknaden har man köpt mer av Commscope, Scan Global, Grupo Antolin medan Senvion återfinns på säljsidan.

De största innehaven per utgången av månaden var Bergvik, Eurofins Scientific och Liberty Global med portföljvikterna 4,7, 3,6 respektive 3,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -