IVISYS
GENOMFÖR RIKTAD NYEMISSION PÅ 6,6 MLN KR TILL ATHANASE (Direkt)

2019-02-26 08:29

STOCKHOLM (Direkt) First North-listade Ivisys har genomfört en riktad nyemission av cirka 1,9 miljoner aktier till investeringsbolaget Athanase Industrial Partner. Emissionen tillför cirka 6,6 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Därutöver tar Athanase över det existerande lånet på 4,5 miljoner kronor, och tidpunkten för möjlig konvertering flyttas fram till 29 februari 2020. Vid detta tillfälle har Athanase möjlighet att konvertera lånet till aktier på samma villkor som tidigare långivare hade.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen på 3,5 kronor per aktie har fastställts av Ivisys styrelse, baserat på en genomsnittskurs på aktien över de senaste 30 dagers handel med avdrag av 10 procent rabatt, samt det rådande marknadsintresset.

"Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt har varit att attrahera en större professionell investerare som utöver att bidra med finansiering också kan stödja bolagets utveckling framåt båda med kompetens och erfarenhet", heter det.

Emissionslikviden kommer huvudsakligen att användas för finansiering av bolagets fortsatta tillväxt.

Athanase uppger sig under en längre tid ha intresserat sig för Ivisys, med motiveringen att bolaget ligger inom en aktuell och intressant marknad i stark tillväxt.

"Nu har bolaget också visat att deras egenutvecklade produkter går att sälja i större antal till krävande kundgrupper. Det var därför glädjande för oss, att Ivisys ledning och styrelse tog väl emot vårt erbjudande om kapitaltillförsel och stöd till den kommande utvecklingen av bolaget. Vi ser att Ivisys med de rätta resurserna kan lyfta bolagets omsättning väsentligt och vi ser fram emot detta utvecklingsarbete tillsammans med bolagets styrelse och ledning", säger Daniel Nyhren som är partner på Athanase.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -