Allianz Global Artificial Intelligence AT-EUR
Allianz Global Artificial Intelligence slog jämförelseindex i januari, Square bidrog mest till uppgången (Finwire)

2019-02-22 11:49
Allianz Global Artificial Intelligence AT-EUR överavkastade mot jämförelseindex som steg 7,7 procent, mätt i dollar i januari. Det framgår av en månadsrapport.

Teknikaktier steg i linje med indexet i januari, där IT-tjänster och halvledare var bästa delkategorier. Mjukvara och hårdvara gick dock relativt sett sämre.

För fondens del bidrog innehavet i Square mest till avkastningen samtidigt som förvaltarna behåller den långsiktigt positiva synen på bolaget.

Positionen i LendingTree var också ett av de bättre innehaven under månaden.

I den negativa vågskålen återfinns Tesla som gick ut med prissänkningar, efter att skattelättnader i USA som berör Tesla gick ut, något som ses som risk för lägre efterfrågan i USA. En stor efterfrågan i Asien och Europa som ännu inte mötts noteras samtidigt. Förvaltarna bibehåller sin positiva långsiktiga syn på bolaget, storleken på positionen kan dock komma att justeras utifrån nyhetsflödet.

Ett annat innehav som bidrog negativt till avkastningen var PTC.

Under månaden har fonden avyttrat positionen i Cap Gemini. Förvaltarna återtog en position i Adobe Systems men tog även en post i Analog Decices.

Trots osäkerheten på aktiemarknaden och stora svängningar så var fjolåret ett år då betydande framsteg gjordes inom artificiell intelligens och har nått en tipping point, för att tas emot av affärsvärlden. Förvaltarna ser framför sig att AI-teknik kommer att bli enklare att använda, bli billigare, smartare och mer effektiv.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Allianz Global Artfcl... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -