Wonderful Times Group
Wonderful Times Group minskar omsättning och resultatet tyngs av nedskrivning (Finwire)

2019-02-20 08:15
Barnproduktbolaget Wonderful Times Group minskade omsättningen och resultatet tyngs av en nedskrivning i det fjärde kvartalet.

Omsättningen uppgick till 24,2 miljoner kronor (26,8), en minskning med 10 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (3,5), med en rörelsemarginal på 0,8 procent (13,1). Resultatet är belastat med nedskrivning av fordran på Top Toy A/S med 1,3 miljoner kronor.

Ebitda-resultat blev 1 miljoner kronor (4,3), med en ebitda-marginal på 4,1 procent (16,0).

Resultatet före skatt var -0,2 miljoner kronor (2,8).

Resultatet efter skatt blev 3 miljoner kronor (2,8), en ökning med 7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,10 kronor (1,18), vilket innebär en minskning med 7 procent mot föregående år.

Wonderful Times Group föreslår 0 kronor i utdelning (0).

Top Toys konkurs var en enskilt viktig händelse. I kedjan ingick bland annat Toys R US och BR. Wonderful Times Group fick även ta en nedskrivning.

"Den kortsiktiga påverkan på oss, och på hela marknaden, av konkursen var givetvis mycket negativ. Den enorma konkursutförsäljningen hade en kraftigt negativ effekt på de flesta marknadsaktörer. Detta kom dessutom efter en julhandel som generellt sett inte levt upp till förväntningarna, vilket kunde skönjas inom flera segment än de där WTG är verksamma och som snarare tycktes var en gemensam nämnare för detaljhandelns aktörer", skriver vd Sofia Ljungdahl i rapporten.

Hon fortsätter.

"Framgent är vi dock övertygade om att det öppnas nya, unika möjligheter för vårt bolag när den i särklass största aktören på den svenska marknaden läggs ner. BR Leksaker/Toys R Us var helintegrerade kedjor med egen grossistverksamhet och varuförsörjning - vilket visar på att den affärsmodellen troligtvis inte är nyckeln till framtida lönsamhet inom vårt branschsegment."

Wonderful Times Group har också beslutat sig för att skjuta upp utdelning till aktieägarna.

"Trots att vi flera kvartal i rad talat om 2019 som året då WTG skulle betala sin första utdelning till aktieägarna, har vi mot bakgrund av den dramatiska avslutningen på 2018 beslutat att skjuta något på denna. Detta mot bakgrund av att vi ser att det finns mycket stora möjligheter till framtida värdetillväxt för våra aktieägare om vi nu istället skruvar upp tempot i vår tillväxt- och omställningsstrategi. Kort beskrivet ska vi använda vår starka finansiella ställning som en språngbräda för en betydande satsning på egna produkter. Detta tror vi är en nödvändighet för att anpassa vårt bolag till en allt snabbare förändring av det nordiska detaljhandelslandskapet", skriver Wonderful Times Group-chefen.

Bolaget har också tagit viktiga order inom området.

"Som ett kvitto på att vår strategi, för att möta en allt snabbare kanalglidning inom våra segment, är framgångsrik kan vi konstatera att vi tagit många viktiga order inom detta segment under det gångna året. En utveckling som ytterligare accelererat under inledningen av 2019", uppger Ljungdahl.




[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Wonderful Times Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -