Real Holding
Real Holding ökar intäkterna - räntorna fortsatt för höga (Finwire)

2019-02-20 08:30
Fastighetsbolaget Real Holding redovisar en vändning av nettoresultatet till vinst. Räntorna är fortsatt för tunga för bolaget och förhandlingar sker med kreditgivare.

Real Holdings hyresintäkter uppgick till 11,2 miljoner kronor under fjärde kvartalet (6,7), en ökning med 67 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet var 2,1 miljoner kronor (-3,2).

Resultatet efter skatt blev 11,7 miljoner kronor (-20,2).

Resultat per aktie hamnade på 0,05 kronor (-1,27).

Räntekostnaderna går ned men de är fortsatt för höga för att bolaget skall kunna generera en vinst, skriver vd Kent Söderberg i rapporten.

"Styrelsen har därför inlett förhandlingar med kreditgivarna med syfte att förbättra bolagets finansiella styrka, med såväl sänkta räntekostnader som lägre belåningsgrad och ett positivt kassaflöde som mål. En förutsättning för bolagets fortsatta utveckling är att vi har ett positivt kassaflöde. Vi kan konstatera att den strategi vi lagt med ett tydligt fokus på kommersiella fastigheter med en underliggande utvecklingspotential i tillväxtorter har fortsatt god marknadspotential och det är inom detta segmentet vi nu skall skapa lönsam tillväxt genom fortsatt förädling av vårt bestånd och genom förvärv", skriver han i rapporten.


[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Real Fastigheter - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -