NEW YORK
CAT STÄRKTES, FLYGBOLAG SJÖNK, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2019-02-20 22:12

STOCKHOLM (Direkt) De ledande New York-börserna rörde sig svagt uppåt på onsdagen. Fed-protokollet, som släpptes klockan 20 svensk tid, visade att flera ledamöter är osäkra på vilka ränteåtgärder som behöver göras under 2019.

Donald Trump meddelade att USA kommer att införa tullar på importerade bilar fån EU om de två parterna inte når ett nytt avtal.

Dow Jones industriindex ökade 0,3 procent till 25.959. Det bredare S&P 500 var upp 0,2 procent till 2.785, medan tekniktunga Nasdaq Composite var oförändrat vid 7.589.

Sektorsvis gick råvaror starkast för andra dagen i rad, medan fastigheter var sämsta sektor.

Caterpillar var upp 3,5 procent. Bolagets IR-chef meddelade på onsdagen att handelsturbulensen mellan USA och Kina inte har haft en betydande inverkan på försäljningen.

Bland rapporterande bolag rasade apotekskedjan CVS drygt 8 procent efter att ha lämnat en resultatprognos för helåret som var klart svagare än vad analytikerna hade väntat sig.

GPS-tillverkaren Garmin gjorde en större vinst än väntat under fjärde kvartalet och även intäkterna var högre än konsensus. Aktien handlades upp 17 procent.

Southwest Airlines sjönk 5,7 procent efter att ha varnat för lägre vinst i det första kvartalet efter att bolagets försäljning drabbats negativt av den statliga partiella nedstängningen. Dessutom har Goldman Sachs sänkt flygbolaget till sälj från tidigare neutral.

Teslas chefsjurist har beslutat sig för att avgå efter bara två månader. Aktien backade 1,0 procent.

Generikabolaget Teva har träffat en uppgörelse med amerikanska staten, som har anklagat bolaget för att genom överenskommelser med sina konkurrenter minska åtkomsten till billigare läkemedel. Aktien sjönk 3,4 procent.

I tekniksektorn planerar Apple att i framtiden verka för att bolagets huvudprodukter - Iphone, Ipad och Mac-datorer - ska kunna använda samma appar. Aktien var upp 0,6 procent.

På råvarufronten gick oljepriset ännu en uppgångsdag till mötes. Uppgifter om produktionsminskning i Nigeria gav stöd.

Handelsdiskussionerna mellan USA och Kina i Washington fortsätter i veckan.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen stärktes något i samband med att Fed-protokollet släpptes men föll tillbaka och var till slut upp 1 punkt till 2,64 procent.

Graf: S&P 500-index onsdagen den 20 februari

Källa: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Caterpillar - I dag

{point.key}

Goldman Sachs - I dag

{point.key}

Teva Pharmaceutical In... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -