TESLA
BRIST PÅ HEMMABATTERIET POWERWALL PGA BILPRODUKTION (Direkt)

2019-02-19 15:47

STOCKHOLM (Direkt) Teslas batterier avsedda för hemmabruk är en bristvara. Det visar en undersökning gjord av Energysage och North American Board of Certified Energy Practitioners, enligt tv-kanalen CNBC.

Tesla rekommenderar att ett hus på motsvarande 200 kvadratmeter har åtminstone två exemplar av företagets Powerwallbatteri, som kostar cirka 14.500 dollar styck före installationskostnader. Av de företag som installerar solpaneler i amerikanska hus har dock i dagsläget bara 12 procent tillgång till Powerwall.

Bristen uppges inte bero på svag efterfrågan - cirka 55 procent av de presumtiva kunderna säger sig vilja ha Powerwall, en lösning som lagrar solenergi och gör det möjligt för bostadshus att förse sig själva med energi utan koppling till elnätet. Men Teslachefen Elon Musk sade i samband med rapporten i januari att bolaget är "svultet på battericeller" på grund av fordonstillverkningen, och att man därför ställt om produktionen av Powerwall för att i stället göra fler fordonsbatterier.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -