SEB
ANNE BERNER OCH LARS OTTERSGÅRD FÖRESLÅS TILL STYRELSEN (Direkt)

2019-02-19 16:23

STOCKHOLM (Direkt) SEB:s valberedning föreslår omval av nio styrelseledamöter samt nyval av Anne Berner, som är Finlands transport- och kommunikationsminister, och Lars Ottersgård som är chef för Nasdaq:s Market Technology.

Det framgår av kallelsen till SEB:s årsstämma.

Anne Berner, som är schweizisk och finländsk medborgare, är född 1964 och har en civilekonomexamen från Hanken Svenska Handelshögskolan i Helsingfors och en MBA i Leadership från Hanken. Hon är sedan 2015 ledamot av Finlands riksdag och är transport- och kommunikationsminister i Finlands regering, men kandiderar ej i valet i april och kommer att lämna regeringen.

Lars Ottersgård är född 1964 och har utbildning som gymnasieingenjör med inriktning Elektroteknik, en Diploma i Management från Open University Business School i Storbritannien samt internutbildningar inom IBM. Han är sedan 2009 chef för Nasdaq:s Market Technology samt sedan 2014 Executive Vice President.

De nio ledamöter som föreslås omväljas är Johan H. Andresen, Signhild Arnegård Hansen, Samir Brikho, Winnie Fok, Sven Nyman, Jesper Ovesen, Helena Saxon, Johan Torgeby och Marcus Wallenberg som är styrelseordförande.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SEB A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -