BYGG
HEIDELBERG CEMENT AVISERAR VD-BYTE I TURBULENT MARKNAD (Direkt)

2019-02-19 15:31

STOCKHOLM (Direkt) Tyska byggmaterialkoncernen Heidelberg Cement, som är den största byggmaterialsproducenten globalt, byter vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bernd Sheifele lämnar posten 2020, efter 15 år, och ersätts av Dominik von Achten. Den förre vd:n väntas därefter vara en het kandidat att tillträda som ordförande, enligt pressmeddelandet.

Marknadssituationen har på senare tid varit turbulent och Heidelbergs aktie föll 40 procent under 2018. Kostnadssidan har tyngt bolagets marginaler och planer på att avyttra delar av bolaget har aviserats.

Konkurrenter i sektorn lider under liknande problem, vilket lockat den svenska aktivistfonden Cevian att gå in som näst största ägare i Heidelbergs irländska konkurrent CRH, som är tvåa på marknaden. Fondchefen Christer Gardell bekräftade innehavet för två veckor sedan.

Beskedet om Bernd Scheifeles avgång gavs samtidigt som Heidelberg Cement publicerade sina preliminära bokslutssiffror på tisdagseftermiddagen. Där framgår att koncernens försäljning har ökat jämfört med tidigare år och bolagets prognos talar för en fortsatt hög global efterfrågan på cement.

Heidelbergs aktie stiger runt 4 procent på tisdagseftermiddagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -