TOADMAN
IMMORTAL UNCHAINED SÅLT 74.000 EX TILL 31/12 (Direkt)

2019-02-15 08:59

STOCKHOLM (Direkt) Gamingbolaget Toadman redovisar en omsättning på 21,4 miljoner kronor för det femte kvartalet i det förlängda räkenskapsåret 2018 (september-december).

Rörelseresultatet (ebit) uppgick till 0,3 miljoner kronor.

Toadman lanserade Immortal: Unchained den 7 september tillsammans med projektfinansiären Game Odyssey och förläggaren Sold Out Sales & Marketing. Totalt såldes över 74.000 kopior av spelet både digitalt och i butik fram till 31 december. Tidigare har bolaget uppgett att 53.000 spel sålts fram till 29 september.

Vd Robin Flodin skriver i en kommentar att bolaget hade hoppats på högre försäljning.

"Det känns som att spelet hade alla förutsättningar att lyckas, men vi nådde inte riktigt ända fram. Vi har dock lärt oss att leda i spelproduktionen själva, en erfarenhet vi tar med oss till kommande produktioner. Vi fortsätter att utveckla spelet och släpper en större uppdatering i slutet av mars i år. Vi hoppas spelet kan ta marknadsandelar i Asien och gör en mindre satsning där med hjälp av partners", skriver han.

Vidare skriver Robin Flodin att Toadman har som ambition att bredda sin spelportfölj och har i dagsläget sex spel under produktion.

"Med den senaste tidens utveckling i spelbranschen har vi blivit mer övertygade om att riskhantering är centralt för spelbolag och vi har som ambition att sprida riskerna istället för att vara beroende av en eller ett fåtal titlar. Det är också anledningen till att vi har flertalet spel som kommer och att vi ser mer intensivt på förvärv", skriver han.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Enad Global 7 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -