Kindred
Swedbank Robur och Norron bland vinnarna på Kindreds kvartalsrapport (Finwire)

2019-02-13 11:37
Flera fonder gynnas efter bettingjätten Kindreds kraftiga kursuppgång efter morgonens kvartalsrapport, enligt dataanalystjänsten Morningstar.

I ägartoppen bland aktivt förvaltade fonder sett till portföljvikt återfinns fonden Swedbank Robur Sweden High Dividend, som placerar koncentrerat i ett urval aktier. Innehavet stod för 4,6 procent av portföljen vid utgången av januari månad.

Fondbolaget har även två andra fonder med i ägartoppen. Kindred hade en portföljvikt på strax över tre procent i Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige och Swedbank Robur Småbolagsfond Norden. De två fonderna har även gynnats av positiva rapportreaktioner i THQ Nordic och Kambi, som fonderna har exponering mot.

Swedbank Robur Sweden High Dividend följs av av Öhman Sweden Micro Cap, där Kindred-innehavet hade en portföljvikt om 4 procent vid årsskiftet. Kindred är även ett större innehav i Öhman Småbolagsfond. I det fallet hamnar dock innehavet utanför fondens tio största positioner.

Ett annat fondbolag som är representerat i ägarlistan är Norron. Bland de egna fonderna är Norron Alpha överst sett till portföljvikt, följt av Norron Sicav Active och Norron Select. Kindred utgjorde 4,4, 4 respektive 3 procent av dessa fonders portföljer vid utgången av januari månad.

I toppen finns även Lannebo Nordic Equities och Skandia Småbolag Sverige. Kindred hade i de fallen portföljvikter om 3,5 respektive 3 procent.

Kindreds spelöverskott uppgick till 250,1 miljoner brittiska pund (238) i det fjärde kvartalet, enligt morgonens kvartalsrapport. Väntat var 240 miljoner pund, enligt Factset. Rörelseresultatet blev 47 miljoner pund (58), väntat rörelseresultat var 46.

Aktien är i skrivande stund upp strax över 5 procent på rapporten, och har därmed ökat 22,6 procent sedan årsskiftet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Nordic Equitie... - I dag

{point.key}

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

Norron Alpha RC SEK - I dag

{point.key}

Norron Select R - I dag

{point.key}

Skandia Småbolag Sverige - I dag

{point.key}

Swedbank Robur Småbola... - I dag

{point.key}

Swedbank Robur Småbola... - I dag

{point.key}

Swedbank Robur Sweden... - I dag

{point.key}

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -