Carnegie Småbolagsfond
Carnegie Småbolagsfond steg 5,9 procent i januari, ökat i Loomis (Finwire)

2019-02-11 11:54
Carnegie Småbolagsfond steg 5,9 procent i januari, där Dometic var fondens bästa innehav med en uppgång om 17 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"2018 var inget bra år för Dometic-aktien men vi gör bedömningen att marknaden är överdrivet orolig. Vi tror på en svagare marknad för nyförsålda husbilar men vi tror inte på något tvärstopp", kommenterar förvaltaren Viktor Henriksson och fortsätter:

"Det verkar också som att aktiemarknaden bortser från det faktum att bolaget har en stor del av sin intjäning i servicemarknaden. Vidare tror vi att det finns strukturella drivkrafter såsom en god köpkraft och ett sug efter en aktiv livsstil hos dagens nyblivna pensionärer".

Henriksson pekar även på att bolaget har en skicklig ledning, samtidigt som aktien upplevs som attraktivt värderad.

Fondens förvaltningsteam har valt att öka i Loomis. De har länge tilltalats av bolagets defensiva egenskaper, samtidigt som värderingen anses ha kommit ned rejält. Vidare imponeras man av vd Patrik Anderssons handlingskraft, mot bakgrund av bolagets största förvärv på länge i form av tyska Ziemann Sicherheit.

En annan del av portföljen som nämns i månadsrapporten är fastighetsinnehaven. Januari blev ytterligare en bra månad med en kursuppgång om 12 procent för Fabege och 9 procent för AtriumLjungberg.

"I en miljö med en osäker omvärld och en oro för högre räntor och inflation som minst sagt bedarrat är vi fortsatt positivt inställda till sektorn", uppger Henriksson.
De största innehaven per utgången av månaden var Atrium Ljungberg, Fabege och Scandi Standard med portföljvikterna 9,6, 6,9 respektive 6,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -