Pareto Global Corporate Bond
Pareto Global Corporate Bond steg i januari, bättre villkor på kreditmarknaden nu (Finwire)

2019-02-07 15:37
Pareto Global Corporate Bond steg 1,4 i januari, och aktiviteten har ökat på emissionsmarknaden under de senaste två veckorna. Det framgår av en månadsrapport.

"Det är ett positivt tecken att marknaden och bolagen har en större trygghet i utvecklingen framöver", kommenterar fondförvaltarna Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Fonden har deltagit i ett antal emissioner i form av Fresenius, Energizer och Colfax. I andrahandsmarknaden har man ökat i Dometic.

Colfax uppmärksammas särskilt i månadsrapporten.

"Colfax har precis köpt en global producent av ortopediska lösningar (DOJ). Med detta förvärv har Colfax ändrat strategi från att tidigare varit fokuserad på cykliska branscher till
att hitta en jämnare utveckling framåt mot hälsosektorn kombinerat med produkter till svetsning och skärning, där de redan har en ledande global marknadsposition", berättar förvaltarduon.

På kreditmarknaden anses villkoren vara avsevärt bättre för investerare jämfört med nio månader sedan. Kreditspreadarna har minskat, och likviditeten bedöms vara mycket bättre nu.

De största emittenterna var per utgången av månaden Bergvik, Eurofins Scientific och Liberty Global med portföljvikterna 5,0, 3,9 respektive 3,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -