Gold Town Games
Gold Town Games ser ökade anskaffningskostnader för WHM, ska lansera WFM på ytterligare marknad i februari (Finwire)

2019-01-24 10:42
Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games fortsätter med sin soft launch av World Football Manager, WFM, i Sydafrika och i slutet av februari väntas lansering på ytterligare en marknad.

Nya funktioner läggs kontinuerligt till spelet och vid testning av dessa köps mindre grupper av nya användare in. De närmsta veckorna ska spelets seriesystem byggas och därefter är det dags att börja bygga en användarbas för att mäta de första dagarnas retention, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Gold Town Games ger även en uppdatering kring sitt andra spel World Hockey Manager, WHM. Marknadsföringen av spelet intensifierades under inledningen av det fjärde kvartalet 2018 och data visar att det finns ett fortsatt stort intresse för spelet, inte minst i Nordamerika, konstaterar bolaget. Samtidigt har kostnaderna för anskaffning av nya användare, framför allt via Facebook, ökat jämfört med marknadsföringen under slutet av första kvartalet 2018.

- Hösten och vinterns marknadsinsatser har inte varit lika lönsamma som vårens vilket i sig är huvudanledningen till att försäljningen minskat något under det fjärde kvartalet jämfört med det innan, skriver bolaget.

Gold Town Games fokuserar nu på att förbättra spelets Life Time Value vilket möjliggör marginaler för att betala mer per användare.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Gold Town Games - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -