Fidelity Greater China A-USD
Alibaba attraktivt värderat, övervikt konsument - Fidelity Greater China (Finwire)

2019-01-24 10:40
Överviktinnehavet Alibaba är attraktivt värderat, anser förvaltarteamet bakom Fidelity Greater China.

Tillväxten inom bolagets kärnverksamhet e-handel anses även vara solid, bedömer man.

Förvaltarteamet har valt att ha övervikt mot konsumentsektorn.

Ett annat bolag är bryggeriföretaget Kweichow Moutai som åtnjuter en dominant marknadsposition i Kinas high-end marknad för likörer. Vidare bedömer man att omstruktureringen av företagets distributionsnätverk samt ökad försäljning från direkta retail-kanaler kommer att resultera i högre försäljningspriser på längre sikt.

Fidelity Greater China A-USD sjönk 11,4 procent i det fjärde kvartalet, samtidigt som dess jämförelseindex tappade 10,3 procent. Det medför att fonden backat 15,9 procent under 2018, i linje med jämförelseindex.

Oro runt en avmattad global tillväxt sänkte sentimentet för kinesiska aktier, uppger förvaltarteamet bakom fonden i en månadskommentar.

De främsta bidragsgivarna var Innovent Biologics, Industrial & Coml BK och Baidu. På minussidan finns Cnooc, New Oriental Ed & Tech och Taiwan Semiconductor.

Fondens förvaltningsteam ställer sig positiva till temat "New China", med sektorer som förväntas åtnjuta hög tillväxt under de kommande åren till följd av teknologiska framsteg, förändringar i konsumentbeteenden och flexibla affärsstrategier.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Greater China... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -