ELECTROLUX
MARGINALFÖRBÄTTRING REDAN INPRISAD - DNB MARKETS (Direkt)

2019-01-24 10:10

STOCKHOLM (Direkt) Utsikterna för vinsttillväxt det kommande ser bättre ut än på länge för Electrolux, men de goda tiderna är redan reflekterade i nuvarande aktiekurs.

"Det är lätt att gilla Electrolux. Men den senaste tidens kursutveckling har resulterat i en tydlig premie jämfört med bolagets närmsta konkurrent Whirlpool", skrivet DNB Markets i en analys.

Banken räknar med att det gångna årets motvind från råvarukostnader och valuta kommer att bestå under det första halvåret 2019, men att kostnaderna kommer att minska betydligt under det andra halvåret. I kombination med att bolaget har genomfört prisökningar på flera marknader pekar mycket på en stabil marginalförbättring under det andra halvåret 2019.

Det finns dock en oro för att den pågående strukturomvandlingen inom konsumentvaror, med ökad e-handelsförsäljning och förflyttning mellan kanaler, i kombination med en vikande amerikansk konsumentmarknad, kan komma att påverka möjligheterna för bolaget att få ut prishöjningar.

Som Nyhetsbyrån Direkt har skrivit om tidigare på torsdagen sänker DNB Markets sin rekommendation till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs samtidigt till 220 kronor från 215 kronor.

På torsdagsförmiddagen handlades aktien till strax under 206 kronor. De senaste tre månaderna har aktien stigit närmare 17 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Electrolux B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -