AKTIESPARAREN
KÖP HUSQVARNA, ELEKTA, SEMCON OCH SPORTAMORE (Direkt)

2019-01-24 09:48

STOCKHOLM (Direkt) I årets första nummer rekommenderar tidningen Aktiespararen köp av Husqvarna, Elekta, Swedish Match, Semcon och Sportamore. För läkemedelsjätten Astra Zeneca ger tidningen däremot rådet att avvakta.

Sedan 2012 har Husqvarna dubblerat rörelsemarginalen och Aktiespararen ser en rejäl marginalpotential som borgar för ett bra 2019. I kombination med en låg relativ värdering gör det aktien köpvärd.

Tobaksjätten Swedish Match har höga marknadsandelar inom det lönsamma segmentet portionssnus. Snus står för halva omsättningen och har en rörelsemarginal på 46 procent. Enligt Aktiespararen är investeringen "måhända svårsmält eller oetisk men likväl ett köpråd".

Teknikkonsulten Semcon må vara i behov av ett strukturgrepp, men det framstår trots allt som ett välskött bolag med "hyfsad lönsamhet", där värderingen lockar redan i dag och köp rekommenderas.

Marknaden för strålbehandling växer och köp rekommenderas också för Elekta som tack vare lanseringen av bolagets system Unity är väl rustat för lönsam tillväxt. Detta trots att aktien redan är "vuxet värderad".

För Elektas större kollega i den närliggande läkemedelssektorn, Astra Zeneca, ordinerar dock tidningen avvakta. Utdelningen lockar i den defensiva aktien men med det senaste årets kursuppgång värderas bolaget högt jämfört med liknande bolag i sektorn.

Sportamore har tappat på börsen precis som många andra e-handelsaktier, men den "uppskalade, effektiva och fokuserade rörelsen" i Sportamore bjuder ändå in till köp. Tidningen sätter riktkursen till 100 kronor, att ställa mot rådande nivå om cirka 83 kronor.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7910

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Elekta B - I dag

{point.key}

Husqvarna B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -