Quiapeg Pharmaceuticals
Börsplus ser stor uppsida i Quiapeg, men behovet av ny finansiering är överhängande (Finwire)

2019-01-23 14:35
Läkemedelsbolaget Quiapeg Pharmaceuticals ska göra licensaffärer med sin drug delivery plattform och utveckla egna läkemedelsprojekt. Det skapar möjligheter och uppsida. Kassan behöver dock fyllas på. Det skriver Börsplus i en analys på onsdagen.

"Huvudscenariot för alla förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna. Ledningen i Quiapeg har dock tydligt visat att de jobbar febrilt. Affärsaktiviteten var hög förra året och lär bli så också i år. Det är svårt att sia om vilken dignitet eventuella licensavtal kommer att ha. Sneglar man på affärer som gjorts så är det generellt betydande belopp", skriver Börsplus i sin slutsats.

"Därmed betraktar vi uppsidan i Quiapeg som stor. I det korta perspektivet är dock behovet av ny finansiering överhängande. Kapitalbehovet kan lösas på olika sätt men en bra chansning är nog att det kommer tillfälle att delta i en nyemission. Risken i Quiapeg är självklart hög", avslutar Börsplus och ger aktien fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

QuiaPEG Pharmaceutical... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -