Vibrosense Dynamics
Arbetsmiljöverkets högre krav på minskning av vibrationsskador kan gynna Vibrosense (Finwire)

2019-01-22 08:15
Arbetsmiljöverket kommer i stor utsträckning att fokusera på vibrationsskador under 2019 och 2020 då myndigheten ska genomföra 1 000 inspektioner årligen på svenska arbetsplatser. 2018 genomfördes 350 inspektioner och åtta av tio arbetsplatser har fått totalt 850 krav. "Ett ökat fokus på problemen med vibrationsskador kommer att gynna Vibrosense Dynamics", skriver medicinteknikbolaget i ett pressmeddelande.

Användandet av handhållna vibrerande verktyg ligger på en konstant nivå sedan tio år tillbaka och orsakar en rad skador på nerver, leder och muskler och ger upphov till vita fingrar. Vibrationsskador är numera den mest vanliga arbetsskadan i Sverige.

- Vi har märkt ett ökat intresse från företagshälsovården sedan Arbetsmiljöverket i allt större utsträckning fokuserat på vibrationsskador. Detta är ett affärsområde som kan komma att ge ökade intäkter till Vibrosense Dynamics och vi har sedan lång tid tillbaka ett mycket gott anseende inom företagshälsovården och arbets- och miljömedicinklinikerna, säger Toni Speidel, vd i Vibrosense Dynamics.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

VibroSense Dynamics B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -