Tesla
Teslas resultat i fjärde kvartalet lägre än föregående kvartal, ska dra ned antalet anställda med 7 procent (uppdatering) (Finwire)

2019-01-18 11:21
Tesla presenterar preliminära siffror för det fjärde kvartalet och meddelar att antalet heltidsanställda ska minskas med cirka 7 procent.

I ett blogginlägg skriver vd Elon Musk att bolaget lyckades nå en vinst på 4 procent i tredje kvartalet 2018. Det preliminära resultatet för fjärde kvartalet blev dock lägre än det föregående även om Musk dock räknar med en liten vinst.

Tesla-chefen skriver vidare att bolaget med start i maj behöver leverera åtminstone en mid-range variant av Model 3 i samtliga marknader för att nå fler kunder. Dessutom behövs fortsatt utveckling för att få fram varianter av Model 3 med lägre priser. Det behovet ökar ännu mer den 1 juli då skattekrediterna i USA återigen halveras vilket ökar kostnaden för Teslas bil med 1 875 dollar. Vid årsskiftet försvinner skattekrediten helt.

Som ett resultat av detta har Tesla inte något annat alternativ att dra ned med arbetsstyrkan, framgår det av blogginlägget.

"Tesla kommer att behöva göra dessa nedskärningar samtidigt som vi ökar Model 3-produktionshastigheten och gör många tillverkningstekniska förbättringar under de kommande månaderna", konstaterar Elon Musk.

Tesla tappar drygt 4 procent i förhandeln i USA efter beskedet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -