Templeton Em Mkts Smlr Coms A USD
Templeton Emerging Markets Smaller Companies backade 6,4 procent i fjärde kvartalet (Finwire)

2019-01-18 10:34
Templeton Emerging Markets Smaller Companies A USD backade 6,4 procent i det fjärde kvartalet, vilket medför att fonden tappat 15,3 procent under 2018. Fondens jämförelseindex har under samma period fallit 18,3 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

De främsta bidragsgivarna under perioden var Fila Korea, Apollo Tyres och Federal Bank. På minussidan finns istället Baozun, Hoa Phat och IMAX.

Fila Korea steg på en stark kvartalsrapport med ökad försäljning och förbättrade marginaler. En återhämtning har skett i företagets skoverksamhet. Detta till följd av nya premiumprodukter och distributionskanaler.

Hoa Phat Group backade på oro runt en försvagad efterfrågan. Företaget uppger dock att man är på väg att överträffa sitt vinstmål för 2018 och ser framför sig en ökad stålproduktion nästa år.

Inför framtiden bedömer man att många småbolagsverksamheter är unikt positionerade för att gynnas av en stigande inhemsk efterfrågan, gynnsam demografi, lokala reformer och innovativa nischprodukter.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Templeton Em Mkts Smlr... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -