Real Heart
Real Heart har fastställt leverantörer till humanversion av hjärtpump (Finwire)

2019-01-18 10:13
Medicinteknikbolaget Real Heart summerar utvecklingen under 2018 och påtalar i ett pressmeddelande att bolaget under året har utvärderat och fastställt de leverantörer som kommer att leverera komponenter till Realhearts humanversion av den hjärtpump bolaget utvecklar.

Bolaget har under året gjort flera djurstudier där pumpen utvärderas och i slutet av året genomfördes en nyemission som tecknades till 88 procent. Genom emissionen fick bolaget tillgång till 46 miljoner kronor efter utbetalning av emissionskostnader.

Emissionskapitalet kommer primärt att gå till utvecklingen av humanversionen samt olika typer av tester som är nödvändiga för att certifiera produkten Realheart TAH.

”Det är glädjande att vi håller våra tidsplaner och med stärkta finanser och stark energi från framgångarna under 2018 ser vi fram emot både utmaningar och framsteg under nästa viktiga utvecklingsperiod. Allt för att färdigställa Realheart till en konkurrenskraftig produkt och därmed uppnå vår vision att ingen ska behöva dö på grund av hjärtsvikt.” sägervd Azad Najar i ett pressmeddelande.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Scandinavian Real Heart - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -