Fidelity America A-Acc-USD
Fidelity America har köpt in sig i Nuance Communications och Dollar Tree (Finwire)

2019-01-18 10:37
Fidelity America har köpt in sig i Nuance Communications samt Dollar Tree. Det framgår av fondrapporten för det fjärde kvartalet.

Förvaltarteamet noterar en robust efterfrågan för Nuance Communications kärnverksamheter. Dollar Tree tros gynnas av en förbättrad trafik till följd av bolagets värdefokus.

Fidelity America sjönk 11,9 procent i det fjärde kvartalet, medan jämförelseindex tappade 13,7 procent. Fonden har därmed backat 6,9 procent under 2018, medan jämförelseindexutvecklingen har varit en nedgång om 4,9 procent.

De främsta bidragsgivarna under perioden var Apple, Willis Towers och Exelon.

Willis Towers steg på positiva utsikter baserat på stark tillväxt, förbättrade marginaler och ledningens fokus på de nya verksamheterna i bolaget.

På minussidan finns Apache, Tapestry och Jazz Pharmaceuticals.

Den sistnämnda aktien missade försäljningsförväntningarna och aviserade lägre guidance för 2018. Förvaltarteamet bedömer dock att den långsiktiga investeringstesen är intakt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -