Bodenholm One
Brummer Multi-Strategy har fokuserat på att skapa en mer defensiv portfölj (Finwire)

2019-01-18 10:26
Förvaltarteamet bakom Brummer Multi-Strategy har fokuserat på att skapa en mer defensiv portfölj, och fondens beta och nettoexponering mot aktiemarknaden har båda legat nära noll under hela december. Det framgår av en månadsrapport.

"Anpassning till en ny marknadsregim tenderar ofta att vara smärtsam för många investerare och vi är naturligtvis inte nöjda med vår avkastning så här långt under denna potentiella övergångsperiod, som har inneburit ett negativt helårsresultat för BMS", kommenterar Brummer-teamet och fortsätter:

"Oavsett om vi landar i en baisseartad marknad eller ej, tror vi att vårt hedgefondmandat utrustar oss med de verktyg vi behöver för att kunna anpassa oss och leverera absolut avkastning".

Brummer Multi-Strategy steg 0,9 procent i december trots ett tufft marknadsklimat, vilket medför att fonden tappat 2 procent under 2018.

Fondens makroinriktade strategier, Arete, Nektar och Observatory var de enda fonderna som bidrog negativt under månaden. Samtliga lång/kort-aktiefonder som BMS investerar i levererade positiva bidrag under månaden.

Ser man till helåret var aktiehedgefonden Black-and-White den främsta bidragsgivaren med en uppgång om 11,9 procent, följt av Bodenholm med 6,6 procent.

På minussidan under 2018 märktes istället aktiehedgefonden Manticore med en nedgång om 6,3 procent, samt den trendföljande fonden Florin Court som backat 2,8 procent under året.

Vid inledningen av det nya börsåret stod Nektar för 18,5 procent av allokeringen, följt av Bodenholm och Observatory med 15,1 respektive 13,5 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Brummer Multi-Strategy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -