Atlant Multi Strategy External
De flesta Atlant-fonderna steg under första januarihalvan trots negativ grundsyn i det längre perspektivet (Finwire)

2019-01-18 10:40
Samtliga Atlant-fonder utom Protect steg under den första halvan av januari, trots att förvaltarteamet har en negativ grundsyn i det längre perspektivet. Man kan även tänka sig att utöka kortpositionerna vid händelse av fortsatt börsuppgång.

Även om man har en negativ grundsyn i det lite längre perspektivet kom inte den uppåtgående rekylen som någon överraskning, uppger förvaltningschefen Anders Kullberg.

Den inledande uppgången under januari är inget som får förvaltarteamet att ändra deras huvudsakligen neutrala-negativa marknadsuppfattning.

"Inför återstoden av januari är vi helt neutrala och ser det som lika sannolikt att den uppåtgående rekylen fortsätter en bit till som att säljarna återigen snart får övertaget. Vid fortsatt stigande börs avser vi utöka de korta positionerna totalt sett i fonderna", berättar Kullberg.

Den främsta fonden under månaden var Sharp, följt av Edge och Stability Offensiv. Den sistnämnda fonden utsågs tidigare denna vecka till årets hedgefond på fondeventet Årets Fonder.

"Med utgångspunkt i vår marknadsuppfattning har såväl Edge som Opportunity och Stability nu en svagt negativ exponering mot börsen inför andra halvan av januari, medan Stability Offensiv i princip har en neutral ansats", skriver förvaltningschefen.



[Tabell 1]

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Atlant Opportunity - I dag

{point.key}

Atlant Stability - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -