På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Josab
Josab får licens för arsenikrening i Ungern (Finwire)

2019-01-16 17:41
Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions ungerska dotterbolag gjorde under våren och
sommaren ett pilottest i Serbien avseende förorenat vatten, företrädesvis höga halter av arsenik, järn och mangan. Testet gjordes tillsammans med ett ungersk bolag, S-Metalltech 98, med finansiellt stöd från ungerska myndigheter. Testerna föll väl ut och gränsvärdena för drickbart vatten understegs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nästa steg var att serbiska myndigheter genomförde tester för att verifiera tekniken, och ge tillstånd att använda tekniken i kommunala nät för distribution av dricksvatten. Testerna är klara och bekräftar våra bolaget tester, och således godkända på alla parametrar för drickbart vatten. Josab inväntar nu det officiella tillståndet att sälja utrustning i Serbien för detta ändamål.

Josab har, baserat på de lyckade testerna i Serbien, ansökt om motsvarande tillstånd i Ungern. Ungerns hälsovårdsmyndighet, på statlig nivå, gav efter nyår sitt tillstånd att använda utrustningen för arsenikrening, och idag har även lokala myndigheters tillstånd erhållits. Detta innebär att produkten är godkänd för rening av arsenikhaltigt vatten, och koppling till nät för dricksvatten i Ungern. Då ungersk vattenreningsstandard är harmoniserad med EU-reglerna, ger detta tillstånd ett godkännande inom hela EU för tekniken.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Josab Water Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -