FX INTERNATIONAL
RÖRELSERESULTAT -0,9 MLN KR 2 KV (-0,7) (Direkt)

2019-01-16 17:12

STOCKHOLM (Direkt) Valutaalgoritmhandelsbolaget FX International redovisar ett rörelseresultat om -0,9 miljoner kronor för bolagets andra kvartal (-0,7). Liksom för jämförelsekvartalet var rörelseintäkterna noll.

Det framgår av halvårsrapporten, månaderna juli-december 2018, från det Spotlight-handlade bolaget.

"Perioden har starkt dominerats av arbete med kapitaltillskott från både riktad- och företrädesemission samt planering för en ny affärsstrategi och plan, med en nyrekryterad styrelse och ledning", skriver Ole Helland i vd-ordet.

Han anger att bolagets fokus ändras från att "enbart handla egna positioner till att kommersialisera vår egen helt automatiserade handelsalgoritm". Han kallar det "en övergång från en roll som finansinstitut till ett tjänsteföretag som tillhandahåller avancerade fintech-lösningar".

Investeringsrådgivningsavtalet som ingåtts med Valor "kommer att ge företaget betydande inkomster under de närmaste åren", fortsätter vd:n.

"Vi ser fram emot det kommande året, med planer för fler samarbeten, nya fonder, nya affärer och utveckling av vår algoritm med en tidig omsättning redan i början på året", fortsätter Ole Helland som lägger till att en genomförd emission stärkt rörelsekapitalet. Bolaget drog i den in nära 15 miljoner kronor före kostnader, mot avsedda 17 miljoner kronor.

Vid årsskiftet uppgick FX kassa till drygt 4 miljoner kronor, därutöver anger bolaget en tillgång om nära 12 miljoner kronor i tecknat men ej inbetalt aktiekapital.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


FX International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -