GOMSPACE
HAR ÄNNU INTE FÅTT BETALT AV SKY AND SPACE GLOBAL (Direkt)

2019-01-04 14:31

STOCKHOLM (Direkt) Rymdteknikbolaget Gomspace har ännu inte fått betalt från brittiska kunden Sky and Space Global. Det rör sig om ett belopp på 20,6 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I rapporten för det tredje kvartalet informerade Gomspace om att bolaget skulle få betalningen från Sky and Space Global under det fjärde kvartalet 2018.

"Betalningen är inte bestriden av Sky and Space Global men den är fortfarande utestående beroende på kundens nuvarande kassaflödessituation", skriver Gomspace i pressmeddelandet.

Det var under 2017 som Gomspace tecknade avtal med Sky and Space Global gällande satellitleveranser inom en fyraårsperiod. Kontraktet uppgavs vara värt mellan 35 och 55 miljoner euro, plus en tilläggsorder på 13-15 miljoner euro som aviserades senare, under hösten 2017. I mars 2018 tog Sky and Space Global in nytt kapital.

"Vi för en konstruktiv dialog med Sky and Space Global gällande en ny betalningsplan så att de kan lösa situationen och göra en full betalning", skriver Gomspace nu.

Gomspace kommer i denna nya betalningsplan att ta höjd för kundens kassaflödessituation, heter det.

Vidare kommuniceras det att situationen inte påverkar Gomspace långsiktiga ambitioner.

I samband med delårsrapporten för det tredje kvartalet 2018 uppgav Gomspace att bolaget inte förväntar sig att nå sitt tidigare intäktsmål på 820 miljoner kronor år 2021.

"Det beror främst på att en stor kund, Sky and Space Global, som vi tror kommer att sakna tillräckligt kapital för att kunna hålla sitt eget schema. Vi tror dock att de kommer att få tillräcklig finansiering för att fortsätta utvecklas, men i dagsläget har de endast en marginell roll i våra förväntningar inför framtiden. Vi hoppas att de kommer att lyckas få finansieringen på plats eftersom det är ett värdeskapande projekt med stor potential", skrev vd Niels Buus då.

Däremot uppgav sig Gomspace vara trygga i förvissningen om att kunna uppnå intäkter på 1,5 miljarder kronor år 2023.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


GomSpace Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -