På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

A1M PHARMA
FÖRESLÅR SÄKERSTÄLLD NYEMISSION OM 70,5 MLN KR (Direkt)

2018-12-20 08:44

STOCKHOLM (Direkt) Styrelsen i forskningsbolaget A1M Pharma föreslår att en extra bolagsstämma beslutar om nyemission av aktier och teckningsoptioner (units) med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Vid full teckning i företrädesemissionen tillförs bolaget initialt cirka 70,5 miljoner kronor och vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs ytterligare cirka 27,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen är säkerställd via tecknings- och garantiåtaganden upp till 100 procent. Utrymmet mellan 56 procent upp till 100 procent, motsvarande 31 miljoner kronor av företrädesemissionen, består av en så kallad toppgaranti med bland annat M2 Asset Management och John Fällström.

Företrädesemissionen avser att täcka A1M Pharmas kapitalbehov till åtminstone januari 2020.

Den som på avstämningsdagen den 31 januari 2019 är aktieägare i A1M Pharma har företrädesrätt att teckna units i företrädesemissionen, där varje befintlig aktie berättigar till en uniträtt. Tre uniträtter ger rätt att teckna en unit. En unit innehåller tolv nya aktier och fyra vederlagsfria teckningsoptioner.

Teckningskursen är 10:20 kronor per unit, motsvarande 0:85 kronor per aktie.

En teckningsoption berättigar till teckning av en ny aktie i bolaget till teckningskursen 1:00 kronor under oktober 2019.

Företrädesemissionens teckningsperiod löper från den 6 februari till den 20 februari 2019. Kallelse till extra bolagsstämma den 24 januari 2019 offentliggörs separat.

Vidare meddelas att Magnus Precht, med mer än 30 års erfarenhet från life science-industrin, föreslås till ny styrelseledamot i A1M Pharma.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -