SPP Generation 50-tal
SPP Generation 50-tal steg med 0,3 procent i november - kommer successivt minska övervikt i globala aktier (Finwire)

2018-12-19 12:30
SPP Generation 50-tal steg med 0,3 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 2,9 procent. Fondens jämförelseindex steg som fonden under november. Det framgår av en månadsrapport.

Inom den räntebärande delen av Generation 50-tal tappade fonden på att en kortare duration jämfört med jämförelseindexet. Inom aktier gavs ett positivt bidrag från övervikten i globala aktier.

"Aktiemarknaderna har tappat mellan 10 och 20 procent från toppnoteringen i oktober men steg alltså i november. Fonden hade en övervikt om cirka 3 procentenheter inom aktier i början av december. Vi bedömer att oron på aktiemarknaden sedan oktober och på kreditmarknaden under hela 2018 kan komma att fortsätta lite till, och vår övervikt inom globala aktier i november var en relativt kortsiktig positionering som siktar på att minska successivt i början av 2019", skriver förvaltaren Olav Chen i en kommentar.

Nordamerika stod för 40,9 procent av exponeringen i fonden. Sverige svarade för 25,2 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SPP Generation 50-tal - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -