SPP Aktiefond Japan
SPP Aktiefond Japan steg med 0,1 procent under november - Softbank nu näst största innehavet (Finwire)

2018-12-19 12:19
SPP Aktiefond Japan steg med 0,1 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 3,9 procent. Jämförelseindex var oförändrat i november. Det framgår av en månadsrapport.

"Om Fed saktar ned normaliseringen av sin penningpolitik skulle det, allt annat lika, gynna aktiemarknaderna. En sådan åtgärd kommer dock i så fall att baseras på en svagare tillväxt - vilket ju är negativt. Ur det perspektivet ger kanske vapenvilan i handelskriget en mer positiv indikation som visar att det återigen finns en dialog och möjlighet att nå ett avtal", skriver förvaltaren Henrik Wold Nilsen i en kommentar.

De största innehaven per utgången av månaden var Toyota, Softbank och Sony med portföljvikterna 4,3, 2,1 respektive 2 procent. Softbank gör således comeback i topp 3-listan sedan den föregående månadsrapporten.

På sektornivå stod industri för 19,5 procent av allokeringen, följt av konsument, cykliskt, med en andel på 18 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Storebrand Japan A SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -