Goldman Sachs
Pareto Global sjönk 0,6 procent i oktober, lyfter upp Goldman Sachs (Finwire)

2018-12-19 14:46
Pareto Global B sjönk med 0,6 procent i november, samtidigt som dess jämförelseindex steg 0,7 procent. Fonden har därmed tappat 0,8 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att man är besviken över avkastningen för året. 20 av 25 bolag presenterade som förväntat eller starkare rapporter än väntat i det tredje kvartalet. Förvaltningsstrategin har varit i slutet av oktober hade 19 av 25 portföljbolagen rapporterat sina kvartalssiffror.

Förvaltarna nämner inte några nya innehav eller försäljningar. Förvaltarna lyfter upp investmentbanken Goldman Sachs som menar kan ha en signifikant uppsida.

"Aktien handlas till lika med värdet av bokfört eget kapital – pris/bok är således 1,0. En uppvärdering på upp till 1,5 gånger menar vi kan uppnås om marknaden är villig att återspegla lönsamheten och möjligheten till tillväxt. Med andra ord ser vi en signifikant uppsida i Goldman Sachs, som har en vikt på fyra procent i fonden", skriver förvaltarna.

Största innehav var Microsoft, Prudential och Discover Financial med andelar om 8, 6,9 respektive 6,4 procent av fondkapitalet.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Goldman Sachs - I dag

{point.key}

Pareto Global B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -