H&M
SÅLDE PGA OMBALANSERING, SER BETYDANDE UPPSIDA - HARRIS (Direkt)

2018-12-17 17:42

STOCKHOLM (Direkt) Den amerikanska kapitalförvaltaren Harris Associates, som enligt besked på måndagen har fortsatt att minska sitt innehav i H&M, gjorde det enligt egen utsago för att ombalansera sin portfölj i riktning mot andra innehav som bedöms ha större uppsida. Harris menar fortfarande att H&M har en betydande potential.

Det framgår av en intervju med Bloomberg News.

"Vi anser fortfarande att H&M handlas till en betydande rabatt gentemot bolagets underliggande värde", säger Justin Hance som är portföljförvaltare och internationell analyschef vid Harris.

Han anser att det är positivt att H&M lyckades förbättra sin försäljning under andra halvåret, trots logistiska utmaningar och en tuff marknad.

I januari uppgav Harris i en intervju med Bloomberg att H&M hade en "betydande potential på fyra-fem års sikt".

Enligt måndagens flaggningsmeddelande äger Harris nu 81 miljoner H&M-aktier, en minskning med 31 miljoner aktier sedan utgången av september. Även efter den senaste försäljningen är Harris dock den näst största ägaren i H&M, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Harris flaggade upp för över 5 procent av kapitalet i H&M i slutet av 2017. Som mest ägde kapitalförvaltaren 122 miljoner aktier, motsvarande 7,4 procent av kapitalet.

Under sensommaren minskades innehavet med ungefär 10 miljoner aktier och därefter alltså med ytterligare 31 miljoner aktier.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -