THQ NORDIC
METRO EXODUS KLART, LANSERING TIDIGARELÄGGS 1 VECKA (Direkt)

2018-12-13 16:52

STOCKHOLM (Direkt) Stortiteln Metro Exodus, där THQ-ägda Deep Silver står som spelförläggare, kommer att lanseras den 15 februari 2019, en vecka före tidigare kommunicerat datum.

Det uppger den ukrainska spelstudion 4A Games i samband med att spelet nu nått statusen "gone gold", en branschterm som innebär att ett spel är helt klart och redo att börja massproduceras.

4A games har under fem år utvecklat AAA-titeln Metro Exodus. Förutom förläggarrollen har Deep Silver dessutom investerat i utvecklingen av spelet som släpps till PC samt konsolerna Playstation 4 och Xbox One.

Metro Exodus skulle ursprungligen ha släppts under 2018 men i maj i år beslutades om att skjuta på lanseringen till 2019.

Deep Silver har långsiktig exklusiv licens av författaren av bokserien bakom spelet att göra spel för PC och konsol. Det finns sedan tidigare två Metro-spel gjorda som förläggs av Deep Silver.

Tidigare i år uppgav THQ att Metro Exodus föregångare sålt i över 10 miljoner exemplar och att Metro Exodus marknadsföringsbudget är den hittills största i Deep Silvers historia.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -