CAMURUS
LANSERING AV BUVIDAL I FOKUS PÅ KAP DAG -SAMMANFATTNING (Direkt)

2018-12-13 14:14

Det forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus höll på tisdagen 11 december sin kapitalmarknadsdag i samarbete med Financial Hearings. Evenemanget ägde rum bara veckor efter att läkemedlet Buvidal godkänts för försäljning i både EU och Australien, och det var också den kommande lanseringen av läkemedlet som stod i fokus under dagens presentationer.

Kapitalmarknadsdagens presentationer kan nås via länk:

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018

Sammanfattning med utdrag från föredragen följer nedan.

Fredrik Tiberg, VD på Camurus

Fredrik Tiberg inleder kapitalmarknadsdagen med att tala om Buvidals godkännande i Australien och EU. Han poängterar att bolaget står inför ett fokusskifte från att vara ett renodlat utvecklingsbolag till att vara ett aktivt kommersiellt bolag.

Sett till marknadspotentialen belyser han den eskalerande opiatkrisen och en otillfredsställd efterfrågan på medicin, men meddelar också att han inte kommer ge några finansiella prognoser än. Han lyfter dock fram en undersökning från GlobalData där marknaden för opiatberoende beräknas nå ett värde på 4,8 miljarder dollar år 2027, varav injektionsbehandlingar kommer att ligga på 3,4 miljarder. Baserat på denna prognos ser Camurus möjligheten att behandla över 100 000 patienter i USA år 2027 och distribuera Buvidal till ett värde av 1,4 miljarder dollar samma år. (0:17:28)

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=1048&end=1214

Marknadsperspektivet

Richard Jamesson, marknadschef på Camurus

Camurus står inför en bred lansering av Buvidal under inledningen av 2019, vilket marknadschefen Richard Jamesson berättar mer om. Han beskriver även marknadsförutsättningarna och hur behandlingen ser ut i dag.

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=2710&end=2928

Vidare berättar Richard Jamesson om lanseringen som planeras göras i fyra steg. Första steget blir att lansera Buvidal i Australien, Storbritannien, Norden och Tyskland, vilket inkluderar 310 000 patienter eller 45 procent av marknaderna EU/Australien. Den första leveransen är nu på väg till Storbritannien, säger Richard Jamesson. (0:59:20)

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=3560&end=3652

Marknadspotentialen för Buvidal i Australien och Europa uppskattar Richard Jamesson till 200-300 miljoner euro. Detta baserar han på en "konservativt" estimerad marknadsandel på 20-30 procent av en marknad bestående av 740 000 adresserade patienter. I prognosen uppskattas behandlingen pågå under 180 dagar.

Den amerikanska marknaden - potential för Buvidal

Mike Derkacz, VD på Braeburn

Kapitalmarknadsdagen gästades även av Mike Derkacz, VD på amerikanska partnern Braeburn Pharmaceuticals, som berättar att drogöverdoser är den enskilt största dödsorsaken för amerikaner under 50 år, och innebär en enorm belastning på det amerikanska sjukvårdssystemet.

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=3913&end=3994

Röster från forskningen

Programmet övergår sedan till att handla om Camurus forskningsportfölj, med inbjudna gäster som varit delaktiga i forskningen. Dessa presentationer bör ses i sin helhet.

Diego Ferone, professor vid University of Genua

Professor Diego Ferone från universitetet i Genua medverkar och talar om forskning som bedrivits kring den endokrina sjukdomen akromegali och substansen CAM2029. Sjukdomen beror på förhöjd mängd tillväxthormon i blodet och yttrar sig i onormal kroppslig tillväxt. Orsaken kan vara en tumör.

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=6132&end=8399

James R. Seibold MD, Scleroderma Reasearch Consultants

James Seibold från Scleroderma Resarch Consultants berättar om sjukdomen Pulmonell Arteriell Hypertension och läkemedlet CAM2043. Sjukdomen innebär att lungornas blodkärl blir för trånga, vilket leder till att blodtrycket i lungorna blir för högt. Det påverkar i sin tur hjärtat som tvingas arbeta hårdare, med risk för skada på sikt.

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=8407&end=9504

Avslutande ord från Fredrik Tiberg

Företaget räknar med att lansera Buvidal i EU och Australien med start under första kvartalet 2019 och planerar en lansering av CAM2038 i USA. Bolaget planerar även att inleda steg två av lanseringen av Buvidal, vilket innebär exponering mot Italien, Spanien, Frankrike och Israel under andra halvåret. Dessa marknader utgörs av nära 300.000 patienter.

"Vårt arbete baseras på vår dedikation till att utveckla behandling för svåra och kroniska sjukdomar", säger Fredrik Tiberg.

Fredrik Tiberg får frågan om finansieringen av pågående projekt och ger sin syn på detta och bolagets prioriteringar.

https://tv.streamfabriken.com/camurus-cmd-2018?seek=9932&end=9978

Sammanfattningen har gjorts i samarbete mellan Financial Hearings och Nyhetsbyrån Direkt. Syftet är att öka tillgängligheten till informationen. Bearbetningen görs mot ersättning av en separat redaktion inom Nyhetsbyrån Direkt, frikopplad från Direkts övriga redaktion.

BF2


Camurus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -