NEW YORK
TWITTER UPP PÅ POSITIV BÖRS, UA RASADE, S&P 500 +0,5% (Direkt)

2018-12-12 22:29

STOCKHOLM (Direkt) New York-börserna handlades uppåt på onsdagen trots en svag avslutning. Donald Trump har i en intervju med Reuters sagt att handelssamtal förs med Peking per telefon och att han inte kommer att höja tullarna för kinesiska importvaror innan han är säker på ett avtal.

Vidare har Huaweis finanschef Meng Wanzhou, som greps i Kanada den 1 december, släppts fri mot borgen om 10 miljoner kanadadollar, cirka 68 miljoner kronor. Hon tvingas dock bära fotboja och måste bo i ett av sina två hus i Vancouver.

President Donald Trump förklarade sig villig att ingripa i fallet om det skulle underlätta ett avtal med Kina. Han sade sig också vara beredd att på nytt möta Kinas president Xi Jinping om så behövdes.

Dow Jones industriindex stängde upp 0,6 procent till 24.527. S&P 500 hade ökat 0,5 procent till 2.651 medan Nasdaq hade stigit 1,0 procent till 7.098.

Sektorsvis gick sällanköpsvaror bäst, medan fastigheter stod för den största nedgången.

Caterpillar och Boeing var två av de stora vinnarna på Dow Jones med uppgångar på 1,7 respektive 1,5 procent.

Bland teknikaktier som gick starkt på onsdagen återfanns Twitter och Netflix som var upp 5,2 respektive 3,6 procent. Apple, som börsnoterades för 38 år sedan på dagen, var upp 0,3 procent medan Microsoft hade stigit 0,5 procent.

Det kinesiska musikströmningsbolaget Tencent Music började på onsdagen att handlas på New York-börsen och stängde upp 8,6 procent till 14:12 dollar. Kursen i nyemissionen sattes till 13 dollar, vilket gav Tencent Music ett börsvärde på 21,3 miljarder dollar, drygt 190 miljarder kronor.

Mobiloperatören Verizon var ned 2,7 procent efter att Morgan Stanley nedgraderat aktien med hänvisning till begränsade 5G-intäkter och ökad konkurrens.

Sportklädestillverkaren Under Armour var ned 10 procent efter att ha presenterat uppdaterade prognoser för de kommande åren under en investerardag.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 3 punkter till 2,91 procent.

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Boeing - I dag

{point.key}

Caterpillar - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Morgan Stanley - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Verizon Communications - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -