Metallvärden
Metallvärden överklagar beslut från tingsrätten (Finwire)

2018-12-12 13:19
Metallvärden har valt att överklaga tingsrättens beslut om upphörande av företagsrekonstruktion i moderbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var den 3 december som tingsrätten i Stockholm valde att avvisa ett yrkande om fortsatt ackordsförhandling och därmed satte stopp för företagsrekonstruktionen.

Metallvärden väljer nu att överklaga detta beslut med hänvisning till att en av huvudborgenärernas juridiska ombud inte fanns på plats. Det hela berodde enligt bolaget på ett missförstånd.

”Borgenären i fråga hade i underhandskontakter meddelat att han ställde sig positiv till framlagt ackordsförslag och att han avsåg att närvara. Eftersom borgenärens röstandel uppgick till hela 47 procent av det totala röstande kapitalet kunde inte föreslaget ackord fastställas”, skriver Metallvärden och fortsätter:

”Metallvärden framför i sitt överklagande att tingsrätten vid sitt beslut borde ha tagit hänsyn till nämnda omständigheter och beslutat om uppskov med fortsatt sammanträde inom viss fastlagd tid”.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -